• over 4PUNT4
 • open source
 • workshops

4PUNT4 is een bureau voor OpenSource ICT Advies & Joomla! webdesign. Vanuit een brede kennis en ervaring gebruikt 4PUNT4 bestaande mogelijkheden om nieuwe oplossingen te creëren.

4PUNT4 is enthousiast over de nieuwste mogelijkheden van internet en Open Source én wil graag kennis delen. Al bijna 10 jaar werkt 4PUNT4 voor een gevarieerde groep klanten: bedrijven, overheden, (startende) ondernemers en ideële organisaties. Soms voor een kortlopend project, vaak ontstaat een langdurige samenwerking.

4PUNT4 werkt vanuit Groningen samen met andere OpenSource deskundigen in binnen- en buitenland.

4PUNT4logouitsnede

4PUNT4 gebruikt OpenSource Software. Deze software is vrij te gebruiken én te kopiëren, verspreiden, bestuderen, veranderen en te verbeteren. Zo wordt deze software steeds verbeterd en aangepast aan de behoeften van gebruikers. OpenSource software is een volwaardig alternatief voor de meest gebruikte commerciële software.

OpenSource Software garandeert:

 • een betere kwaliteit
 • hogere betrouwbaarheid
 • meer flexibiliteit
 • lagere kosten
 • en onafhankelijkheid van leveranciers.
come on in were open

Aan nieuwe gebruikers van Joomla geeft 4PUNT4 een workshop om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Voor ervaren gebruikers kan een gebruikerstraining op maat gegeven worden.

4PUNT4 heeft gastcolleges/workshops verzorgd voor o.a.:

 • Gemeente Groningen
  Wijkredacties 
 • Alfa-college Groningen
  Studierichting Multimedia Design
 • Hanzehogeschool Groningen
  Instituut voor Marketing en Management
 • Noorderpoortcollege Groningen
  Kunst, Theater & Media
workshop

Architectenbureau Surplus

Egbert Borger - architect:
"Het was erg leuk om samen met Hans een kompleet nieuwe site te schrijven. Prettig samenwerken en met een fantastisch resultaat. Dank Hans."
bron: linkedin

Videre Coaching

Jaap Baalbergen - coaching en loopbaanontwikkeling:

"Hans heeft voor mij een nieuwe website gebouwd in Joomla. Hij luistert goed naar je wensen en denkt mee. Hij komt zelf met goede suggesties. Toen het eerste concept niet matchte met mijn huisstijl, werd de website met een nieuwe template helemaal aangepast. Hans is uitstekend thuis in Joomla en weet zijn kennis goed op mij overdragen, zodat ik zelf mijn website kan beheren. Hij levert een goed product voor een redelijke prijs. Daarnaast is hij gewoon een enthousiaste en aardige man."
bron: LinkedIN

Gemeente Groningen

Rolinda Ferwerda - projectleider wijkcommunicatie gemeente Groningen:
"Ik heb Hans leren kennen als wijkwebsitebeheerder van De Buitenhof. Zijn positieve en sympathieke bijdrage voor andere wijkwebsites in Groningen, heeft er toe geleid dat 26 wijken zijn geholpen met een eigen website. Via www.gemeente.groningen.nl/mijnwijk kun je ze vinden (26 van de in totaal 42 wijken). Hans kan zowel met de absolute beginners als de meer ervaren professionals de technische know how prima overbrengen met veel geduld en begrip.."
bron: linkedin

Salas.nl

Nadine Salas - communicatieadviseur:

"I hired Hans to wrangle the Joomla! implementation of a website I designed for a client. Hans built my navigation and pagestructure from the ground up, made sure to install all the necessary plug-ins, double-checked them to insure cross-browser implementation. He also advised on how to work efficiently in Joomla. Hans made sure to answer all my questions and also researched questions he couldn't answer right away. If you intend to implement Joomla! for your website, Hans is the person to hire."
bron: LinkedIN

Akasha Meeting Solutions

Frank Eijkelkamp - trainer & coach, procesbegeleider: 
"Hans heeft een bijzondere kwaliteit in het precies begrijpen waar in een project aandacht nodig is. Ik heb me oprecht verbaasd over zijn kennis van zaken en de snelheid waarmee hij oplossingen en ideeën weet te implementeren in bijvoorbeeld een website. Geen probleem was te groot om geen oplossing voor te hebben. En vaak in minder tijd dan je verwacht; Hans heeft een rugzak met een onuitputtelijke hoeveelheid ideeën en oplossingen."
bron: linkedin

RemcoKouwenhoven.nl

Remco Kouwenhoven - wethouder gemeente Haren:

"Hans maakt niet alleen prima toegankelijke websites. Hij is ook nog eens een aardige vent. En, niet onbelangrijk, Hans is een enthousiast open source gebruiker. Een aanrader!"
bron: LinkedIN

Psychologenpraktijk Michiel Jongsma

Michiel Jongsma - GZ-psycholoog, Psycholoog NIP, Eerstelijnspsycholoog: 
"Hans de Kleine ken ik als een betrouwbare, intelligente en creatieve vriend en adviseur. In 2005 heeft hij mijn website ontworpen en mij geadviseerd met betrekking tot de implementatie. Ik ben zeer tevreden over de samenwerking en het resultaat. Hans is breed inzetbaar op het vlak van de informatie-technologie en automatisering. Hij stelt zich flexibel op, denkt met je mee en is resultaatgericht."
bron: linkedin

CoreCommit

Yvon Kinds - CEO @CoreCommit:

"Hans is een absolute genie op zijn vakgebied. Hij heeft ons geweldig advies gegeven voor oplossingen in IT applicaties. Hans kan heel geduldig en simpel een weergave geven van IT applicaties wat voor de meeste de werled van complexiteit is. Dit heeft ons veel inzicht gegeven in mogelijkheden voor ons bedrijf om gebruik te maken van web 2 applicaties en gebruik van het web. Een absolute topper om in te huren"
bron: LinkedIN

BORN Coaching en Advies

Marieke van den Born - coach, trainer, adviseur:
"Hans heeft goed geluisterd naar mijn wensen t.a.v. mijn website en ik ben dan ook heel tevreden over het resultaat. Het proces tot dit resultaat was voor mij een ware bevalling. Heel prettig hierin was dat ik altijd een beroep kon doen op Hans met allerhande vragen, hij goed terugkoppelde waar hij mee bezig was en ook een goede nazorg levert. Kortom; een prima ervaring!"
bron: linkedin